9. mars 2010

House Of Metal!

Litt treg med å oppdatere etter House Of Metal-helgen (forrige helg). Oh Well!

Da var helgeturen til Umeå over. Artig tur sammen med min kjære og en liten gjeng fra Mo - Alex, Stian, Helene og Hilde. Vi hadde alle bestilt hotell hver for oss, men hadde alikavel prestert og booke oss inn på det samme. Og det var jo egentlig helt greit! Lettere å få fiksa nasch og slikt ;) Låg rett over gata til Folkets Hus, hvor festivalen holdt til. Kunne ikke blitt mer lettvindt. 

Var en trivelig helg med mange kule band! Øl og på tryne i moshpiten og såklart. Aldri gå inn i en moshpit så sant du ikke har intensjoner om å faktisk delta. En "snarvei" igjennom lønner seg ikke... :p

Jeg har aldri vært noe fan av festivaler innendørs. Kanskje liksågreit på denne tiden av året though :p Telt, mangel på dusj, lukta av øl av alt av klær, gress på alt av klær - etter det har kommen inn i teltet, festivaldass, pussing av tenner i plastglass og bare generelt ikke helt helt på topp hygiensike forhold, er en del av festivallivet. Og i allefall det å kunne slenge fra seg ølglasset helt randome plasser under en konsert. Noe som egentlig ble et lite minus under denne festivalen - man kunne ikke ta med seg øl inn i konsertlokalene. Litt kjipt. Blir ikke helt festivalstemning uten telt med tilbehør. Men utenom det satte jeg pris på dusjen og den myke senga!

Vi var litt sent ute, så vi gikk glipp av det første bandet - Marduk. Oh well. Fikk sett Hypocrisy. Har ikke hørt noe nevneverdig fra dem fra før av, men var jævli kult. Skal uten tvil sjekke de ut mer. Så var det Behemoth next up. Jævli kult live.

Så var det øl og whiskey på romme til Alex og Stian - ettersom utelivet i sverige stenger dørene klokka 02:00. Silly. Og her sitter vi på rommet og tar det piano. Så går pluttselig brannalarmen. Thaats right. Vi satt der i sikkert fem minutter før det gikk opp for oss at det var brannalarmen, og i det vi skal til å sjekke ute i gangen, kommer Helene og Hilde spurtende inn på rommet: "Det vakke oss! Det vakke oss! Eller jo, det va oss! Nei! Det va svenskan! ÆÆÆH!! Ka vi har gjort! Nei, det vakke oss!! Hahahahaha!"

Det viser seg at gutta på rommet ved siden av Alex og Stian, som var et av bandene som spilte på festivalen, har vært nede i kjelleren under hotellet - hvor Helene og Hilde har heng sammen med dem. Og det er her hotellets gjester har parkert bilene sine, så det befinner seg et brannslokningsapparat der nede. Svenske finner ut at det er en jævli god ide å teste det ut. Hvorpå brannalarmen der nede har reagert og gådd av. Så her må alle hotellets gjester evakueres - 200 stk. Halvparten av gjestene var metalheads fra festivalen og var godt i gang med festinga, så det var vel egentlig ikke noe big deal. Men det befant seg og eldre mennesker og barn i 3-4 alderen som lå og sov. Og flere band som hadde spilt den kvelden for den saks skyld, som sikkert ville ta det med ro... :p 

Jaja. Etter brannvesenet hadde vært der og konstantert at det ikke var brann, så var det bare å stige på igen og fortsette med festinga. Helene og Hilde var nokså nervøs resten av helga... :p

Dagen etter var det tid for Lamb Of God. Irriterte meg noe jævlig at dem spilte samtidig som Job For A Cowboy. De skulle i utgangspunktet ikke det, men ble flyttet frem. Men vi valgte å se Lamb Of God. Får ha Job For A Cowboy til gode. Men alikavel jævli annoying. Ødela litt. But never the less så var Lamb Of God dritkult. Hadde jo såklart heng på baren å pimpla øl rett før konserten. Så ikke bare ble vi for sein, og måtte stå i kø slik at vi gikk glipp av de første 20 min. av konserten - men når vi først alt kom oss inn, var jeg jo så klart pissatrengt igjen. Hørte en låt, så vart det ut igjen. Men så var det rett inn, uten kø. Tjobing!

Menokei. Ble litt ivrig med skrivinga her.  

Men alt i alt en kul helg! Det beste var jo såklart å få dele den med Rainer ;) Pluss at McDonals lå på hjørnet av hotellet. Omnom. Ikke Burger King akkurat, but it will do. Løkringer er btw yummi.

Fikk ikke tatt noe særlig med bilder! Det var kanskje litt dumt. Må få kjøpt oss det digitalkamera snart. 

Hepp hepp!









Her står vi rett utenfor hotellet, etter svenskene och co utløste brannalarmen. Jada!



Helenemor!



Også rett utenfor hotellet etter brannalarmen gikk. Randome rockere og en del trette mennesker. Hihi.


 
En av brannbilene og politibilene. Helene og Hilde var en antydning til nervøs når de kom kjørende... :p



Så litt avslapping på hotellrommet før dro ned på party-rommet til Alex og Stian. Har tv'n bak meg. Fokus. 



Fint vær når vi kjørte til Umeå! Kanke si det samme om heimveien. Klarte oss greit, helt til vi kom til gruben. Da først alt kjørte vi oss fast på glattisen... 



Dritskuffa. På avstand såg det ut som en space shuttle. Hrmpf.







Ingen kommentarer: